середу, 27 травня 2015 р.

III етап "ПрофіСтарту" завершено

Ось і підійшов до завершення III етап обласного інноваційного проекту із профорієнтації шкільної молоді "ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє". 
Основним завданням III етапу "ПрофіСтарту" було створення електронної карти професій Херсонської області, в складовій якої пост (сторінка) Іванівського району, яка включає соціально-економічний паспорт району, ресурси про досліджені 5-топ професій (нариси, відео, буклети, професіограми,фотогалереї та інші матеріали), які збиралися протягом I та II етапів. Саме така форма роботи допоможе школярам зорієнтуватись у виборі фахового майбутнього, перспективного для рідної Херсонщини. Учасники  досліджували ринок праці, збирали різноманітну інформацію про найпопулярніші професії нашого району. Дуже багато було зроблено. Діти вчились писати нариси, створювати професіограми, розробляли рекламну продукцію, брали інтерв'ю та створювали майже професійні відеоролики. Результатом їх досліджень стали відеопрезентації та промоції найпопулярніших професій - перукаря, лікаря, фермера, електромонтера, ветеринарного лікаря.  Протягом лютого-квітня 2015 року стартувала обласна естафета "Промоція професій". Новинкою "ПрофіСтарту" є формат 10+, який передбачає залучення до створення веб-дизайну районного посту нових учасників та соціальних партнерів. 
Фінал "ПрофіСтарту" підвів підсумки всього проекту та визначив переможців. Хоча проект і проходив у вигляді змагання, але переможцями стали усі, хто брав у ньому участь, тому що популяризуючи професії, які є актуальними на регіональному ринку праці, інноваційний проект із профорієнтації шкільної молоді "ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє", дає можливість молоді за допомогою європейських підходів розкрити свій потенціал, зробити свідомий професійний вибір у житті.
Учасники проекту відвідали урочистий фінал, який відбувся у актовій залі Херсонського державного університету. 
Вітаємо всіх учасників із завершенням III етапу проекту "ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє"!






Немає коментарів:

Дописати коментар